<

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΛΕΣΧΗ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ 35 Μ.Κ

Η Λέσχη Βετεράνων Καταδρομέων 35ΜΚ συστάθηκε το 2017, με έδρα στην Αθήνα και μέλη από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συμβάλει στη διατήρηση και διάδοση της Ιστορικής Μνήμης της «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΝΙΚΗ», καθώς και των Α΄ΜΚ και του λόχου της Γ΄ΜΑΚ, που την έφεραν εις πέρας – με απόλυτη επιτυχία – και εν συνεχεία μετονομάστηκε σε 35ΜΚ, στις εγκαταστάσεις που δημιούργησαν στο Σταυροβούνι της Κύπρου.

Μεταξύ των σκοπών της Λέσχης είναι και η απόδοση διευκολύνσεων και δικαιωμάτων στους Πολεμιστές και στις οικογένειες αυτών, σε δομές των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ισχύει διεθνώς με τους Βετεράνους Πολέμου.

Η Λέσχη δύναται να διοργανώνει και να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις μνήμης για τα γεγονότα, στα οποία συμμετείχαν τα μέλη της, προφορικά και γραπτά, ώστε να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί η κοινωνία μας.

Για να επιτευχθούν όλες οι ανωτέρω ενέργειες, είναι απολύτως απαραίτητη η ανάπτυξη των δεσμών, η διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης και η καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ της ευρύτερης οικογένειας των καταδρομέων.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της Λέσχης, θα γίνει χρήση κάθε έννομου μέσου, με αγαστή συνεργασία με άλλες οργανώσεις – συλλόγους, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ιδιωτικούς φορείς, καθώς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και κρατικούς φορείς της Ελλάδας και των δομών της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου